A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області

Про проведення Національного проєкту «Цікава Фізкультура-2.0 Перезавантаження

Дата: 15.02.2024 11:39
Кількість переглядів: 312

 Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» інформує, що 16 лютого 2024 року відбудеться відкриття Національного проєкту «Цікава Фізкультура-2.0 Перезавантаження» (далі проєкт), який реалізовується на виконання «Концепції розвитку щоденного спорту в закладах освіти» (Наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України від 27.10.2021 № 1141/4088 «Про затвердження Концепції розвитку щоденного спорту в закладах освіти»)

Проєкт впроваджується Українською федерацією «Спорт заради розвитку» за підтримки Комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» за сприяння Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та взаємодії з закладами-партнерами: Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», Волинський національний університет імені Лесі Українки, «Чернівецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Комунальний заклад вищої освіти «Вінницький гуманітарнопедагогічний коледж», Управління освіти Жмеринської міської ради, Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» міста Жмеринка, відділ освіти Добропільської міської ради, Комунальна організація «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Добропільської міської ради Донецької області», Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Роменської міської ради Сумської області, Державний заклад вищої освіти «Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка», Комунальний заклад вищої освіти «Дніпропетровська академія неперервної освіти», Комунальний заклад Вінницький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та понад 1200 закладів освіти різних типів, які отримали золоту відзнаку «Заклад партнер».

Основною метою Проєкту є допомога в інтеграції та адаптації дітей та батьків/опікунів внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та дітей з особливими освітніми потребами (ООП) в місцеві громади засобами фізичного виховання та спорту з використанням концепції «Спорт заради розвитку».

Проєкт спрямований на демонстрацію та практичне впровадження та застосування модифікаційного інвентарю (понад 200 одиниць), тілесної перкусії та перкусійних інструментів (понад 150 інструментів), тренінгових вправ та інтерактивностей (понад 200 активностей), оздоровчих технологій, кінезіологічних вправ, розвиток рухової компетентності, з залученням дітей з різним ступенем підтримки на уроках фізкультури з метою мотивації учнів до свідомого ставлення до свого здоров’я, релаксації, виховання в дусі взаєморозуміння, комунікації, емпатії, а також впровадження гейміфікації і технології віртуальної реальності у фізкультурно-оздоровчу та спортивномасову роботу освітніх закладів.

Цей проєкт має на меті допомогти вчителям фізичної культури та працівникам сфери фізичного виховання оволодіти необхідним інструментарієм та оздоровчими технологіями, які допоможуть їм зробити заняття з фізичного виховання ефективними та цікавими та надавати психо-соціальну підтримку та психологічну допомогу дітям під час воєнного стану.

До проєкту запрошуються заклади дошкільної освіти, заклади загальної середньої та позашкільної освіти, а також заклади вищої, професійної, фахової передвищої освіти, які отримали золоту відзнаку «Заклад партнер» та всі зацікавлені заклади та педагоги.

Реєстрація на отримання золотої відзнаки «Заклад-партнер» буде активна впродовж 2024 року за покликанням: https://forms.gle/uXDjo6icuVZnrSN58

Реєстрація педагогів, які хочуть взяти участь у проєкті як вчителі та продемонструвати свій досвід та напрацювання за покликанням: https://forms.gle/thXWVTzpfXKJ3hQFA

Організатори відберуть на конкурсній основі педагогів з усіх областей України та сформують команду проєкту. Всі педагоги-учасники проєкту отримають відзнаки та нагороди від Української федерації «Спорт заради розвитку» та партнерів. Проєкт буде реалізовуватись на базі Комунального закладу «Жмеринський ліцей №3» Вінницької області, на базі якого створений обласний експериментальний майданчик, за сприяння Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації на 2024-2025 рік.

Відкриття проєкту відбудеться на День Єднання – 16 лютого 2024 року о 09:30 у прямому ефірі в онлайновому режимі на платформі YouTube – канал «Спорт заради розвитку». Запрошуємо всі заклади доєднатись до цього офіційного свята. Усі зареєстровані заклади отримують почесні грамоти, а педагоги сертифікати з підвищення кваліфікації на 15 годин згідно з постановою КМУ № 800 щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників. План-сценарій заходу у додатку.

За графіком кожної п’ятниці буде проводитись відкритий онлайн урок фізичної культури наживо на платформі Zoom з паралельною трансляцією на YouTube канал «Спорт заради розвитку» за покликанням: https://www.youtube.com/channel/UCQ2lcxZ-jnWIrH-tT8YVPSA

Усім, хто пройшов реєстрацію, на пошту буде надіслано запрошення та покликання на хмару з матеріалами занять. Реєстрація за покликанням: https://forms.gle/dSp5zDRrV11dGvRv9

Кожен урок буде анонсований за тиждень, вчителі можуть приготувати необхідний інвентар та підключитись до нашого відкритого заняття прямо зі свого спортивного майданчика або спортивного залу та разом провести Цікаву фізкультуру. Наприкінці кожного уроку, будемо проводити інтерактивні та тренінгові вправи, які не потребують інвентарю та обладнання. Завдяки цим вправам вчитель має можливість надавати дітям психологічну допомогу та психо-соціальну підтримку. Перша частина проєкту буде реалізовуватись з лютого по травень 2024 року. Орієнтовна структура проведення уроків фізичної культури та їх перебіг: Анонс тем занять та викладення допоміжних матеріалів на хмарі.

Вітання з різних областей України команди учнів з педагогами. Проведення у прямому ефірі онлайн уроку та його елементів, у тому числі підключення різних областей до проведення частин уроку. Проведення інтерактивних та тренінгових вправ на покращення психологічного самопочуття та надання психосоціальної допомоги. Обговорення етапів проведення уроку та відповіді на питання. Анонс наступного уроку. Після закінчення проєкту буде видана монографія з усіма матеріалами та розробками уроків «Цікавої фізкультури 2.0» з урахуванням авторства педагогів, які будуть долучені.

Монографія буде безкоштовно надіслана в електронному вигляді на пошту всім зареєстрованим особам та закладам партнерам. Просимо поширити інформацію про проєкт серед педагогів вашої області та довести до відома всіх зацікавлених осіб. Також усі зацікавлені педагогічні працівники можуть долучитись до команди цього проєкту як повноцінні учасники.

Важливим є обов’язкове урахуванням академічної доброчесності та авторських прав та погодження мети та завдань проєкту від організаторів.


« повернутися

Вхід для адміністратора