A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області

Учителі Нової української школи опановували нові прийоми та технології навчання за допомогою конструктора LEGO

Дата: 19.02.2024 10:13
Кількість переглядів: 19

17 лютого на базі Опрного закладу «Вендичанський ліцей»  пройшов  навчальний тренінг  «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення» для вчителів початкових класів Вендичанської територіальної громади.

 

Метою тренінгу є сприяння розвитку якості освіти через всебічний розвиток дитини, зокрема компетентностей, необхідних для навчання протягом життя та становлення педагога-фасилітатора, який прагне відійти від педагогіки копіювання, шаблонування, практики однієї правильної відповіді та нав’язування свого бачення дитині. В основу взаємодії дорослого і дитини покладено підхід «навчання через гру».

Учителі працювали з регіональним тренером, яка на практиці продемонструвала партнерську роль педагога-дизайнера освітнього процесу, траєкторію побудови   взаємодії з дітьми відповідно до їхніх інтересів і потреб з урахуванням освітнього контексту.

Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Педагоги генерували креативні ідеї, приймали нестандартні рішення, активно включалися у роботу, фантазували, творчо підходили до виконання поставлених завдань, щиро ділилися досвідом, що сприяло, підвищенню фахового рівня та професійної майстерності учасників навчання.

Також на власному досвіді мали можливість відчути позитивний вплив гри, як системи, методу, інструменту навчання та ключової форми взаємодії педагога і дитини, на розвиток мовлення, мислення, вміння працювати в команді та спілкуватися один з одним.

Учасниками навчання була висловлена щира вдячність регіональному тренеру Горі Діні Карпівні за ефективне та цікаве навчання; відділу ОКМСТ, директору ОЗ «Вендичанський ліцей» Пріян Людмилі Казимирівні за створення комфортних умов для навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора